Двамата турци, които бяха задържани за убийството на граничния полицай

...
Двамата турци, които бяха задържани за убийството на граничния полицай
Коментари Харесай

Разкрития: Овчари застреляли граничаря Петър Бъчваров. Оправдават се, че били изплашени

Двамата турци, които бяха арестувани за убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров, са овчари от близкото до браздата село Кючюнлю. Това стана ясно по време на разглеждането на мярката им за неотклонение от съда в Одрин, предава Телеграф.

34-годишният Мустафа и 28-годишният му брат Енгин показаха защитна теза, че са се изплашили и по тази причина стреляли по униформения.

В съда стана ясно, че двамата са били арестувани часове след стрелбата от турската жандармерия в гората сред селото и границата с България.

Те носили пушка с 23 патрона.

Разбра се, че братята са отишли ​​в пограничния регион, с цел да вземат пари и полезности от незаконни мигранти и са останали в гората 4 дни.

Изясни се, че с изключение на като овчари двамата са се препитавали и с обири.

Страх
Често минавали и границата с България. Последният им опит е съдбовният при 242 пирамида на българо-турската граница, където с ловна пушка прострелват 32-годишния граничен служители на реда Петър Бакърджев.

Пред съда двамата настояват, че са се изплашили, защото българският граничен наряд ги осветил с фенер в миг, като тръгнали да минават през дупката. Дали версията им е правдоподобна, занапред ще се обяснява от проверяващите органи.

Дело
В съда в Одрин се удостовери, че е стреляно е с ловна карабина.

В региона на браздата са открити сред 12 и 15 гилзи.

Братята са се занимавали с кражба, трафик и са бракониерствали в региона.

От Министерство на вътрешните работи не изключват и версията убийството да е за възмездие, защото има съмнения, че са познавали убития граничен служител на реда и са имали предходни пререкания с него.

Към момента няма данни двамата да са се занимавали съответно с трафик на бежанци.

Турските управляващи чакат от нашите управляващи да се образува дело в България и да се изиска тяхното изгонване, с цел да бъдат съдени у нас по българските закони.

Междувременно служебният министър Иван Демерджиев бе безапелационен, че макар нещастието няма желание да подава оставка.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР