Двамата ще направят инспекция от въздуха на строителството на газопровода

...
Двамата ще направят инспекция от въздуха на строителството на газопровода
Коментари Харесай

Сръбския президент Александър Вучич идва на официално посещение

Двамата ще създадат ревизия от въздуха на строителството на газопровода " Балкански поток " и автомагистрала " Европа " от София до Калотина.

Срещата е по покана на Борисов. Премиерът ще посрещне президента на Сърбия на Летище София и ще проведат двустранна среща, като акцент в диалозите ще бъде енергийната и транспортна инфраструктура и европейската вероятност пред Белград.

След срещата двамата ще инспектират строителството на автомагистралата до Калотина, разграничена на три лота. Пътят е разграничен на три лота: 17-км. права сред Драгоман и Сливница, 14,5-км. трасе сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Драгоман и 16-км. път от Сливница до Софийския околовръстен път.



Най-напреднало е строителството сред Драгоман и Сливница. " Балкански поток " е с дължина 474 км. Към момента по трасето са разнесени 271 км. тръби, от които са заварени 151 км. Във краткотрайни строителни бази все още са доставени 26 489 бр. тръби, или 324 км, а на пристанище " Бургас " - още 10 935 бр., или 133 км.



Газопроводът " Балкански поток " е част от концепцията за газов хъб " Балкан " чиято цел е одобряване на ролята на България като водещ търговски разпределителен център в района и Европейския съюз, показват от Правителствената осведомителна работа.
Двамата водачи се видяха последно при откриването на " Турски поток " в Турция през януари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР