Двамата премиери - Зоран Заев от македонска страна и Алексис

...
Двамата премиери - Зоран Заев от македонска страна и Алексис
Коментари Харесай

Окончателно: Ето го новото име на Македония

Двамата министър председатели - Зоран Заев от македонска страна и Алексис Ципрас - от гръцка се договориха за името Република Северна Македония, съобщи БГНЕС. Припомняме, че по-рано в края на февруари 2018 година Македония предложи четири разновидността за разрешаване на разногласието за името с Гърция.

Тогава Македония се надяваше, че разногласието ще бъде решен в точния момент, с цел да получи рекомендация за започване на договаряния с Европейски Съюз през юни и удостоверение на поканата за участие в НАТО през юли тази година.  Скопие предложи географско определение в името.

" Предложенията са Република Северна Македония, Република Горна Македония, Република Вардарска Македония и Република Македония (Скопие) ", съобщи тогава министър председателят Зоран Заев, представен от Reuters, в Лондон, където участва на капиталовия среща за Западните Балкани, проведена от Европейската банка за възобновяване и развиване. На въпрос дали Гърция ще бъде задоволена от една от тези благоприятни условия, Заев отговори: " Да, някои разновидности ги избират, а някои не (по отношение на името - бел. ред.) ". Заев съобщи, че остава открит въпроса дали има " действителна потребност " за смяна на Конституцията - нещо, което Гърция търси през последните месеци.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР