Двамата полицаи от Районното управление в Ябланица, обвинени за кражба

...
Двамата полицаи от Районното управление в Ябланица, обвинени за кражба
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест полицаите, обвинени в кражба от нелегален мигрант край Ябланица

Двамата служители на реда от Районното ръководство в Ябланица, упрекнати за кражба от незаконен мигрант, са пуснати под домакински арест с електронна гривна. Това реши през днешния ден Районният съд в Тетевен, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Окръжния съд в Ловеч.

Полицаите бяха арестувани на 5-ти септември тази година.

Разследването е почнало няколко дни по-рано - на 28 август, в Районното полицейско ръководство в Ботевград. Тогава е постъпил сигнал от 26-годишен сирийски жител, който нелегално минал границата. Той е декларирал, че бил спрян от полицейски патрул на автомагистрала " Хемус ", в региона на разклона за Ябланица, до момента в който се движел пешком, като му били отнети мобилен телефон и 50 евро.

След това двамата служители на реда го изоставили. Така сириецът траял пешком до бензиностанция в региона на Ботевград. Там благодарение на други жители бил подаден сигнал на тел. 112. След като е открито, че закононарушенията са осъществени на територията на Ловешка област, следствието било поето от Районната прокуратура в Ловеч.

Няколко дни по-късно - на 5-ти септември, органите на реда претърсили лек автомобил в Ябланица, благосъстоятелност на единия служител на реда. В колата били открити бойни патрони, предопределени за служебното му огнестрелно оръжие, за които той не взел нужните ограничения за сигурност, планувани в закона.

На двамата служители на реда - които са на служба " младши контрольор " при Районното ръководство в Ябланица, са повдигнати обвинявания за осъществените закононарушения.

Определението на Районния съд в Тетевен може да се апелира в тридневен период пред Окръжния съд в Ловеч.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР