Двамата мъже, задържани по-късно за побоя край Асеновград, остават в

...
Двамата мъже, задържани по-късно за побоя край Асеновград, остават в
Коментари Харесай

Още двама от биячите от Асеновград остават в ареста

Двамата мъже, арестувани по-късно за побоя край Асеновград, остават в ареста. Това беше решено на днешното съвещание на районния съд в града.

Според съда, от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че всеки един от двамата е направил закононарушението, за което е упрекнат. Освен това съдът реши, че за всеки от тях е налице и действителна заплаха да извършат и друго закононарушение, а по отношение на Асен А. и да се укрие.

Установено е, че на 26 юни 2017 година в Асеновград, двамата са направили хулигански дейности в региона на болничното заведение в града, след зародилия спор на бент. " 40-те извора ".

По данни на обвиняването те са се държали нападателно, хвърляли са камъни, обиждали, отправяли закани и носели дървени тояги.

След случая Асен А. и Джавет Ю. се укрили в с. Боянци и Асеновград, като били издирени и арестувани от полицията на 4 юли.

„ И двамата обвинени са разпознати още в деня на побоя, само че в продължение на седмица са се укривали., Задържаните признаха, че са били в региона на болничното заведение, само че отхвърлиха да са взели участие в сбиването ", посочи прокурор Венелин Савов.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив на 13 юли 2017 година от 16 часа.

Обвинението против тях е за безчинство, осъществено с извънреден цинизъм и смелост.

Първоначално полицията задържа девет души за побоя пред болничното заведение в Асеновград, които също са към момента в ареста. Органите на реда обаче продължиха издирването на още двама причинители, които бяха хванати няколко дни по-късно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР