Двамата лидери разговаряха в Кремъл днес следобед - основно -

...
Двамата лидери разговаряха в Кремъл днес следобед - основно -
Коментари Харесай

Си Дзинпин е в Москва по покана на Владимир Путин

Двамата водачи разговаряха в Кремъл през днешния ден следобяд - главно - за политическото и икономическото съдействие. Путин посочи, че комерсиалният стокообмен е на стойност 108 милиарда $ и връзките са в подем.

Владимир Путин, президент на Русия: В последните години нашите връзки, посредством и на вашето персонално присъединяване, доближиха без пресилване, невиждано равнище.Си Дзинпин, президент на Китай: Готови сме да работим с Русия, тъй че съдействието ни да вдъхне на нашите два народа по-силно чувство за достиженията ни и с цел да можем да предложим руско-китайски дневен ред на международната сцена.
В наличието на двамата водачи, е подписано съглашение сред съветския телекомуникационен оператор Ем Ти Си и китайския колос Хуавей за развиване на мрежа от ново потомство и пилотни планове с 5G в Русия. Създаден е и Руско-китайски научно-технически иновационен фонд с бюджет 1 милиард $.

Срещата Путин - Си е в разгара на комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон, почнала с идването на президента Тръмп в Белия дом.

В идващите два дни китайският водач ще взе участие в Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

В програмата му са включени посещаване на цех за произвеждане на китайски коли, балетна режисура в Болшой спектакъл и разкриване на секция с панди в московския зоопарк.

 Китайският президент Си Дзинпин дойде на посещаване в Русия Китайският президент Си Дзинпин дойде на посещаване в Русия
Визитата става в миг, когато двете страни означават 70 години от установяването на дипломатическите си връзки. Си Дзинпин е в Москва по покана...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР