Двамата кандидати за председатели на БСП Валери Жаблянов и Красимир

...
Двамата кандидати за председатели на БСП Валери Жаблянов и Красимир
Коментари Харесай

Жаблянов и Красимир Янков призоваха за бойкот при избора на нов председател

Двамата претенденти за ръководители на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов и Красимир Янков се сплотиха в обща позиция, в която приканиха за протест при избора на нов ръководител на партията, който ще се състои на 12 септември.
Още по тематиката
Те разгласиха декларация в формалния профил на Янков в обществената мрежа, в която се споделя: " Във връзка с планувания през днешния ден спор от Софийската партийна организация сред претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия заявяваме, че няма да вземем присъединяване в събитието, както и ще отклоним поканата от пловдивските социалисти за аналогична среща-дебат ".

 Предрешен ли е директният избор за ръководител на Българска социалистическа партия Виж още

Реакцията им идва след оповестеното решение на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която също се бори за председателското място, че няма да взе участие в дебата.

В тази връзка и двамата претенденти за поста афишират, че с изключение на, че няма да вземат участие в спор, се отдръпват и от присъединяване в акцията.

" Исканията, които поставихме в писмо до Националния съвет, Изпълнителното бюро и ЦКПИ на 1 септември, не бяха задоволени. Създадената организация е причина за груби операции на процедурата по изборите и замяна на действителния резултат. Неучастието на Корнелия Нинова в тези диспути е проява на високомерното отношение към останалите претенденти. Това е и засегнатост към членовете на партията, които чакаха акцията да бъде показване на хрумвания и платформи, а не сепаративни срещи с инициативни комитети ", показват в декларацията те.

Те приканват за безучастие на членовете на идния избор, с което да се даде явен знак за " опорочената процедура ".

" Конгресът е нашият върховен партиен орган, който би трябвало да откри решение за създалата се обстановка ", пишат още социалистите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР