Двамата фронтмени на ПП Кирил Петков и Асен Василев, които

...
Двамата фронтмени на ПП Кирил Петков и Асен Василев, които
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК: Нова тайна среща на Киро и Асен с Нинова - договориха Стефан Янев за военен министър

Двамата фронтмени на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, които към този момент втора седмица водят диалози за политиките на постоянното държавно управление с Българска социалистическа партия, ДеБъ и Има Такъв Народ, нощес са договорили с лидерката на столетницата Корнелия Нинова да вкарат настоящия длъжностен министър председател Стефан Янев като боен министър в постоянния кабинет.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от " Позитано " 20.

Както ПИК разкри, това не е първата среднощна среща на Петков и Василев с Нинова, защото те бяха засечени да влизат по късна доба в централата на Българска социалистическа партия на " Позитано " 20 още на 25 против 26 ноември.

Стефан Янев съобщи, че би подкрепил Петков и Василев в политическата им активност, още когато те я стартираха. Наскоро също съобщи, че няма нищо срещу да взе участие в тяхното постоянно държавно управление, в случай че му бъде препоръчано.
свързани новини73066на 26.11.2021196634на 26.11.2021
Трескавите старания на Стефан Янев да си откри място под слънцето преди окончателното приключване на мандата на второто служебно държавно управление на Румен Радев за тази година очевидно са подбудени от невъзможността да се върне в президентството на поста секретар по сигурността и защитата на Радев поради острия спор посред им, датиращ от няколко месеца, както ПИК заяви.

Янев от дълго време не се е появявал обществено дружно с президента, а конфликтът им пролича и по време на почитането на паметта на починалите войни на Арахангелова задушница, когато пред Военния музей-костница на Централни софийски гробища, когато служебният министър председател освен не придружи Радев, само че и при поднасянето на венците неговото име даже не беше упоменато - за разлика от имената на Румен Радев и вицетата на Янев - Гълъб Донев и Бойко Рашков.

Очевидно въпросът за допустимо най-деликатното премахване на Стефан Янев от президентството след края на служебните мандати е подложен остро пред креатурите на Радев в лицето на Кирил Петков и Асен Василев, тъй като те са се нагърбили персонално да го предложат в постоянния си кабинет за боен министър и да убедят алената лидерка Корнелия Нинова да се съгласи с това предложение.

Не се знае дали Стефан Янев не е разменната монета, против която Корнелия Нинова няма да получи председателското място в 47-о Народно заседание, за което настойчиво се приказва.

Янев очевидно е твърдо уверен в триумфа на това начинание, тъй като към този момент звъни на доверени лица във военното ведомство, с цел да ги предизвестява да резервират свободните щатни бройки, защото считал да ги попълни с хора от администрацията си в служебното държавно управление. Заради по-заслужилите обаче евентуално ще се наложи да бъдат уволнявани началници на дирекции и други управителни фрагменти, с цел да бъдат назначени те. Всички длъжности, на които Янев може да уреди хората си, не изискват военна експертиза, а единствено чиновнически умения, така че към него към този момент потриват ръце за новите постове.

В Министерството на защитата обаче царува суматоха поради идната кадрова метла, още повече че хората там са натрупали мрачни усещания от такива акции по време на ръководствата на двете служебни държавни управления на Румен Радев и персонално на креатурите му Кирил Петков и Асен Василев. С днешна дата те избиват в шумни кавги, като този с Държавната консолидационна компания и Българската банка за развиване.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР