Двамата братя, които бяха задържани за смъртта на 69-годишен мъж

...
Двамата братя, които бяха задържани за смъртта на 69-годишен мъж
Коментари Харесай

Обвиниха двама братя за грабеж на тъста, който после почина от инфаркт

Двамата братя, които бяха арестувани за гибелта на 69-годишен мъж от брезнишкото село Режанци са привлечени като обвинени, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи - Перник.

Сигнал за умрял мъж под заслон в къщата му в брезнишкото село Режанци бе подаден на 4 ноември т.г., към 07:20 ч. на телефон 112. Пристигналите на място медици установили гибелта, а при огледа криминалистите открили разрушена входната врата на къщата. От парцела били откраднати три ловни пушки, мобилен телефон и правоприемник за тв приемник. В рамките на оперативните дейности, извършени под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник, проверяващите задържали двама братя на 40 и 44 години, познати на полицията и осъждани. Органите на реда открили, че 44-годишният е някогашен шурей на умрелия и фамилиите отдавна имали неразбирателства и проблеми. Ловните пушки са открити скрити в гориста околност в региона на пернишко село. Първоначално е стартирано следствие за ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс (НК), само че след осъществената аутопсия е открито, че гибелта е настъпила от получен инфаркт. Така следствието продължава по формирано досъдебно произвеждане за обир - член 199, алинея 1, т.2 вр. член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.

След извършени голям брой процесуално-следствени дейности двамата братя са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане и са привлечени като обвинени. Предстои да бъде импортирано искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР