Двама зрители-тийнейджъри загинаха при катастрофа на белгийското рали Кондроз близо

...
Двама зрители-тийнейджъри загинаха при катастрофа на белгийското рали Кондроз близо
Коментари Харесай

Трагедия: Кола помете зрители на рали, тийнейджъри загинаха

Двама зрители-тийнейджъри починаха при злополука на белгийското рали " Кондроз " покрай град Ванзе, когато един от състезателите изхвърча от пътя при мокри условия, оповестиха локалните управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

След поднасяне колата блъска 16-годишно момиче и 18-годишно момче. Пилотът и още един човек са откарани в болница, само че не са в сериозно положение. Говорител на локалните управляващи съобщи, че няколко души са ранени, само че не посочи какъв брой.

Според първите констатации спортният автомобил е на дуото Емерик Рари и Фабрис Хенри е излязъл от пистата поради аквапланинг. Жертвите са 16-годишно момиче и 18-годишно момче.

„ Колата се блъсна в дребна стена, след което се приземи встрани, удряйки група фенове, които стояха в зона, неразрешена за обществеността “, сподели представител на уредниците, които неотложно прекратиха надпреварата и анулираха последната част от ралито за време.

Шофьорът и пасажерът са откарани за обзор в близката болница, само че няма заплаха за живота им. Пробите им за алкохол са негативни, а проверяващите се пробват да открият дали двамата младежи не са били в зона, затворена за фенове.

За страдание, това не е първият път, в който се случва съдбовен случай по време на рали " Кондроз ". През 2003 година почина 14-годишен фен, а през 2011 година при злополука починаха двама души. През 2018 година навигатор почина, откакто водачът се блъсна с колата си в дирек.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР