Двама заподозрени са арестувани във връзка с насилие в понеделник

...
Двама заподозрени са арестувани във връзка с насилие в понеделник
Коментари Харесай

Гръцката полиция арестува студенти и екстремисти

Двама обвинени са задържани по отношение на принуждение в понеделник пред Атинския университет по стопанска система и бизнес (AУИБ), заяви полицията.
Полицията съобщи, че обвинените, на възраст 22 и 25 години, не са студенти в AУИБ, заяви в. „ Катимерини “.
Гръцката полиция употребява сълзотворен газ в понеделник по студенти, протестиращи против закриването на институции, в които управляващите нахлуха през уикенда, с цел да конфискуват материали, които съгласно тях нормално се употребяват при демонстрации с принуждение, съобщи БГНЕС.
Това беше първият път, в който полицията и протестиращите се сблъскаха в постройките на университета откакто държавното управление на „ Нова народна власт “ отстрани закона, даващ на университета статут на леговище.
При обособена полицейска интервенция двама мъже, упрекнати като хипотетични членове на терористичната група „ Революционна самоотбрана “, във вторник бяха поведени в пандиза, откакто дадоха показания пред магистрат.
Заподозрените, на възраст 41 и 45 години, бяха задържани предходната събота по време на обширна антитерористична интервенция в Атина.
Според източници и двамата мъже са отрекли обвиняванията, че са взели участие в пет атентата против централата на партия ПАСОК в Атина и три набези, ориентирани към посолствата на Мексико и Франция.
Освен обвиняването за присъединяване в терористична група, те са изправени и против две обвинявания за опит за ликвидиране на полицейски чиновник и причиняване на детонации.
41-годишният обвинен твърди, че единственото доказателство, което го свързва с групата, е анонимно позвъняване до органите за битка с тероризма.
Междувременно чиновници на реда се сблъскаха с към 50 другари и последователи на двамата мъже, които стачкуваха пред правосъдния комплекс Евелпидон.
Докато офицерите ескортираха двамата обвинени на открито, събралата се група хвърляше бутилки с вода и чаши с кафе против тях. Полицията отговори със сълзотворен газ.
По време на акции в 13 къщи в събота, служителите на реда иззеха пет автомата АК-47, картечница, два револвера, детонатори, динамит, тротил и гранати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР