Двама военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград от състава на Сухопътните войски

...
Двама военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград от състава на Сухопътните войски
Коментари Харесай

Военен спаси живота на млад мъж в магазин, а малко по-късно ...

Двама военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград от състава на Сухопътните войски се отличиха в последните дни с доблестни действия - те избавиха два живота.

Днес, с бърза и навременна реакция, младши сержант Атанас Секулов оказва първа помощ на примрял млад мъж в търговски обект в Благоевград. С добитите познания по време на интернационалните и полеви занятия, той незабавно разпознава присъщите признаци на примрял човек, който си е глътнал езика.



Виждайки, че виталните индикатори на потърпевшия се утежняват бързо, взема решение да приложи следен от него в сходна обстановка различен способ.

Военнослужещият изчаква идването на Спешна помощ и оказва помощ на екипа за слагането на медикамент и преместването на потърпевшия до колата за спешна помощ. По-късно през днешния ден младши сержант Атанас Секулов стана татко за повторно.



Само дни по-рано, на 10 октомври,старши сержант Добромир Якимов от Десети механизиран батальон – Враца (от състава на Бригадното командване) оказа помощ на потърпевши в злополука на пътя сред Враца и Криводол.

Той изчакал на място екипите на Бърза помощ, полицията и пожарната и се присъединил в избавителната интервенция на 70-годишен водач, който е бил в тежко положение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР