Двама тийнейджъри, обвинени в заговор за евентуално терористично нападение в

...
Двама тийнейджъри, обвинени в заговор за евентуално терористично нападение в
Коментари Харесай

Германската полиция арестува двама тийнейджъри, заподозрени в терористичен заговор

Двама младежи, упрекнати в скрит план за вероятно терористично нахлуване в Германия, бяха арестувани от немската полиция, съобщи ДПА, като се базира на източници от службите за сигурност, заяви Българска телеграфна агенция.

15-годишният основен обвинен и 16-годишният му съизвършител са обсъждали проекти за осъществяване на нахлуване против " неверници " и са говорили за синагога и коледен базар като евентуални цели, споделиха източниците. Арестите са били осъществени във вторник, като първи за тях е съобщил радио и телевизионният оператор " Вестдойчер Рундфунк ".

Остава неразбираемо какъв брой съществени са били желанията им, както и дали младежите са подхванали съответни стъпки за подготовката на сходно нахлуване. Източници обаче обявиха пред ДПА, че службите за сигурност са задържали младежите като защитна мярка, откакто 15-годишният обвинен е назовал точна дата и място.

Той е арестуван в западногерманската провинция Северен Рейн-Вестфалия, а 16-годишният е арестуван в източната провинция Бранденбург. Окръжен съд в град Леверкузен в Северен Рейн-Вестфалия е издал заповед за арест за 15-годишното момче по обвиняване за обмисляне и приготовление на терористично нахлуване, оповестиха през вчерашния ден следобяд прокурори. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР