Терористи извършват бомбена атака близо до правителствена сграда в Анкара, Турция, казва

...
Двама терористи извършиха бомбена атака пред сградата на Министерството на
Коментари Харесай

Двама терористи извършиха бомбена атака пред сградата на Министерството на вътрешните работи на Турция в турската столица Анкара преди откриването на парламента в неделя, съобщиха властите.

Двама полицаи бяха ранени при атаката, каза вътрешният министър Али Йерликая в изявление на X, известен преди като Twitter.

Нападателите пристигнаха с лекотоварен автомобил пред входа на сградата около 9:30 сутринта местно време, Ерликая. Единият нападател се самовзриви, а другият беше „неутрализиран“.

Това, което изглеждаше като охранителна кула пред входа на сградата, беше леко повредено при взрива. Оттогава полицията е отцепила района и се появи видеозапис от филиала на CNN Turk, който показва бомбен отряд, който претърсва района за друг подозрителен пакет.

 Членове на специалните части на турската полиция охраняват район след експлозията в неделя. class= Членове на специалните части на турската полиция охраняват район след експлозията в неделя. Кагла Гурдоган/Ройтерс

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че е започнало разследване на инцидента.

„Тези атаки по никакъв начин няма да попречат на борбата на Турция срещу тероризма“, каза Тунч на X. „Нашата борба срещу тероризма ще продължи още по-решително.“

Атентатът е извършен само часове преди депутатите да се върнат на работа след лятната ваканция в 14:00 часа.

Това е развиваща се история. Очаквайте повече подробности

Дуарте Мендонка и Джошуа Берлингер от CNN допринесоха за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР