Двама танзанийски студенти, взети за заложници от Хамас в Газа,

...
Двама танзанийски студенти, взети за заложници от Хамас в Газа,
Коментари Харесай

Имената на танзанийски студенти, взети за заложници от Хамас в Газа

Двама танзанийски студенти, взети за заложници от Хамас в Газа, бяха посочени поименно от израелските и танзанийски управляващи.

Джошуа Лойту Молел и Клемънс Феликс Мтенга са били в Израел като част от стратегия за стаж в земеделието, сподели израелското външно министерство на X.

" Те бяха отвлечени от терористи на Хамас и са държани заложници в Газа ", се споделя в изказването.

Бащата на господин Молел сподели пред BBC, че има вяра, че най-големият му наследник ще се върне наред.

Той сподели, че посланикът на Танзания в Израел го е уверил, че двете държавни управления работят дружно, с цел да обезпечат освобождението им.

Преди да бъде доказано, че неговият 21-годишен наследник е бил взет за пленник, господин Молел сподели пред BBC, че не може да яде или да спи, тъй като обезверено желае да разбере какво се е случило с него.

" Когато отида на пазара, хората ме питат за какво слабея толкоз доста ", сподели той предходната седмица.

Последният път, когато господин Молел беседва със сина си, беше в четвъртък, 5 октомври - два дни преди въоръжените лица на Хамас да атакуван кибуца Нахал Оз, където той учеше.

Последните думи, които сподели, бяха: „ Дръжте се по най-хубавия метод, тъй като сте на ново място, и се възползвайте оптимално от стажа, за който сте там. "

Семейството на господин Мтенга към момента не е говорило обществено.

Те бяха измежду 260 танзанийски студенти в Израел.

На 7 октомври 1400 души бяха избити от Хамас - която Обединеното кралство, Съединени американски щати и други западни сили класифицират като терористична организация - в Израел.

Повече от 230 заложници бяха отведени през границата към Ивицата Газа, която е под контрола на Хамас.

Израел споделя, че идват от 25 страни, в това число един южноафриканец, който към момента не е разпознат.

Южноафриканските управляващи не са коментирали.

Хамас споделя, че е скрил заложниците на „ безвредни места и тунели “ в Газа.

Четири от заложниците от този момент бяха освободени, в това число Йохевед Лифшиц, 85-годишна баба, която беше отвлечена дружно със брачна половинка си Одед от различен кибуц.

По време на предаването тя стисна ръката на своя грабител от Хамас. Тя сподели, че е била бита с пръчки, до момента в който е била отведена в Газа, само че другояче е била третирана добре.

След офанзивата Израел отвърна с въздушни удари, които са умъртвили повече от 8000 души, съгласно Министерството на здравеопазването на Газа, което се ръководи от Хамас.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР