Двама служители на Търговското представителство на Руското посолство ще напуснат

...
Двама служители на Търговското представителство на Руското посолство ще напуснат
Коментари Харесай

Посолството на Русия в България отговори на поредния шпионски скандал

Двама чиновници на Търговското посланичество на Руското посолство ще изоставен България. Това оповестиха от посолството на Русия в България.

От посолството разгласиха позиция във "Фейсбук " във връзка публикуваната от прокуратурата информация за двама съветски жители, осъществявали шпионска активност в България. Руснаците са с дипломатически статут у нас. По-рано през днешния ден Министерството на външните работи разгласи съветските дипломати за "персона нон грата ". Двамата дипломати имат 72 часа да изоставен страната ни.

"На 23 септември т.г. Пълномощният министър на Посолството на Русия в София беше поканен във Външното министерство, където му беше връчена вербална нота за оповестяване на чиновници на Търговското посланичество за "персона нон грата " в сходство с чл.9, пар.1 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година

Доказателства, потвърждаващи реализиране на активност, несъвместима със статута им, не бяха показани.

Със страдание сме принудени да установяваме, че безоснователно изпъждане на двамата съветски дипломати не дава отговор на обичайно градивния темперамент на двустранните връзки. Въпросните чиновници ще изоставен страната в посочения в нотата период. Руската страна си резервира право за ответни "огледални " ограничения ", се споделя в известие на съветското посолство.

#RUS 23 сентября с.г. Советник-посланник Посольства России в Софии был приглашен в Министерство на външните работи Болгарии, где ему была вручена...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР