Двама силистренци на 71 и 85 години са станали жертви

...
Двама силистренци на 71 и 85 години са станали жертви
Коментари Харесай

Двама възрастни силистренци са поредните жертви на измамници

Двама силистренци на 71 и 85 години са станали жертви на телефонни измамници, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра. Те били "въведени в подвеждане, че оказват помощ на полицията да залови измамници ".

И в двата случая първите позвънявания били от мъж, представящ се за служител на реда, който предупреждавал, че в региона работят измамници. След това били атакувани с телефонни позвънявания с искане на пари за лекуване на непосредствен.

После с възрастните хора още веднъж се свързвал мнимият служител на реда с молба за подпомагане за залавяне на нарушителите. Така седемдесет и една годишният мъж оставил до кошче за боклуци на улицата 4700 лв., а по-възрастният хвърлил от тераса сумата от 2300 лв.. По случаите са формирани досъдебни производства.

Междувременно безкористен жител предотвратил трета машинация същия ден.

Човекът имал публикация за осъществяване на транспортни услуги и бил нает от чужд да вземе пратка от стара жена и да я достави в друго обитаемо място. Когато седемдесет и девет годишна силистренка му предала дребен пакет, мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна машинация и се свързал с полицията.

Така била предотвратена машинация за 5100 лв., които към този момент са върнати на собственичката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР