Двама са загинали и 15 са ранените само в рамките

...
Двама са загинали и 15 са ранените само в рамките
Коментари Харесай

Само за месец: Двама загинали и 15 ранени по пътищата във Врачанско

Двама са починали и 15 са ранените единствено в границите на месец по пътищата във Врачанско. От началото на годината тежките произшествия на територията на региона са 66, при които починалите са 9, а ранените са 90. Стряскащите данни заяви комисар Атанас Петров пред публицисти през днешния ден.
Петров напомни, че през вчерашния ден бе даден стартът на по този начин наречената акция „ Безопасно лято “, която обичайно се организира от Министерство на вътрешните работи през юли и август.
Контролната активност ще се насочи към определяне на нарушавания, директно влияещи на травматизма. Предвидено е да се засилва контролът във връзка с водачите на колела, мотопеди, мотоциклети, АТВ и пътни транспортни средства с животинска двигателна сила. Максимално ще бъдат натоварвани техническите средства за надзор на скоростта – мобилни и стационарни камери, като ще бъде засилено полицейското наличие по маршрута Видин-София-Дупница-Кулата на територията на региона, което е основен път I-I.
По време на акцията е основана организация, посредством оперативните дежурни елементи и посредством тел. 112, да бъдат подавани информации към дирекция „ Връзки с обществеността “ за натоварения трафик. За усложнения в предвижването жителите ще бъдат уведомявани оптимално бързо.
Във всички структурни звена на регионалната дирекция ще бъдат провеждани профилирани полицейски интервенции. Ще се подчертава върху недопускане неправилното придвижване на пешеходци в обитаемоте и отвън обитаемоте места, правоспособността на водачите и други нередности.
Строго ще се следи и за осъществяването на заповедта на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за възбрана на придвижването на коли по сектори от републиканската пътна мрежа, предопределени за транспорт на товари с механически позволена оптималната маса над 12 тона. На територията на област Враца това е пътен възел Ребърково, където ще се отбиват. Забраната важи и за селскостопанска и земеделска техника, трактори и профилирана строителна техника. Ограничението не визира коли, които правят транспорти на рискови товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР