Двама са победителите в своеобразното състезание Читател на годината, организирано

...
Двама са победителите в своеобразното състезание Читател на годината, организирано
Коментари Харесай

С прочетени 271 книги за годината две ученички победиха в състезанието за "Читател на годината" в Асеновград

Двама са спечелилите в своеобразното съревнование " Читател на годината ", проведено за VIII-ма поредна година от Градска библиотека " Паисий Хилендарски " – Асеновград. Инициативата е стартирала през 2016 година До момента не се е случвало двама консуматори да заемат и прочетат един и същи брой книги. Голямата премия за спечелилите е ваучер " Рожден ден в библиотеката ". Празникът се провежда от библиотечния екип и всекидневно протича в развлечение с игри, танци и арт работилници.
 
 две ученички победиха в надпреварата за две ученички победиха в надпреварата за " Читател на годината " в Асеновград Източник: Община Асеновград  две ученички победиха в надпреварата за две ученички победиха в надпреварата за " Читател на годината " в Асеновград Източник: Община Асеновград
Момичетата, които си заслужиха I-то място и бяха удостоени с наградата " Читател на годината – 2023 година ", са дългогодишни доброволци към библиотеката в Асеновград. И двете са прочели по 271 книги. Йорданка Михайлова и Жени Маркова са ученици на ОУ " Христо Ботев " в града. Споделят, че обичат да четат разнородни книги, тъй като това им носи страсти и ги придвижва във вълшебни светове. На II място се подреди Елмира Кадир – също ученичка в ОУ " Христо Ботев ". Тя е прочела 78 книги през 2023 година Пламена Запрянова пък зае III-тото място. Момичето е ученик на ОУ " Ангел Кънчев ". През миналата година е прочела 72 книги.
 
Интересна е и премията на 3-годишната Ясмин Мехмед. Момиченцето получи грамота във възрастовата група до 6 година за най-вече заети от библиотеката книги – 300 на брой. Нейната майка показа, че детето доста обича да слуша приказки и двете дружно посещават " Детски отдел ", с цел да избират творбите. Приз " Читател на годината " бе връчен и в категорията за възрастни: I място - Мария Панайотова; II място - Марияна Парталова; III място - Серафим Луков.
 
Грамотите и подаръците бяха поднесени от зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров и шефът на Градската библиотека Милена Марковска. На финала на формалната гала бе изнесен библиотечен урок за Наклонената кула в Пиза, Италия. Гостите научиха забавни и малко познати обстоятелства за туристическата забележителност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР