Двама протестиращи срещу климата в Лондон изкачиха голям пътен мост

...
Двама протестиращи срещу климата в Лондон изкачиха голям пътен мост
Коментари Харесай

Протестиращи за опазване на климата се качиха на голям мост в Лондон

Двама протестиращи против климата в Лондон изкачиха огромен пътен мост над река Темза и провокираха големи забавяния в трафика, дни откакто деятели хвърлиха доматена чорба върху шедьовъра на Винсент ван Гог " Слънчогледи ".

Протестиращите от " Просто спрете петрола " се изкачиха на повече от 80 метра по една от кулите на моста " Кралица Елизабет II ", който се употребява от към 160 000 транспортни средства дневно и се свързва с една от най-натоварените автомагистрали в Европа.

Един от деятелите съобщи, че стачкува, тъй като държавните политики форсират бедственото състояние с климата.

Затварянето на моста докара до огромни закъснения за водачите, за които мостът, прочут като Dartford Crossing, е единственият метод да прекосят Темза на изток от Лондон.

" Двама души се качиха на високите кабели рано тази заран ", заяви полицията на Есекс в Twitter.

" Мостът QEII е затворен, с цел да можем да разгадаем обстановката по допустимо най-безопасен метод ".

Един от протестиращите, Морган Троуланд, разгласява в Туитър клип, на който се вижда на върха на моста.

" Готов съм да направя това, тъй като не съм подготвен да седнал съм и да виждам по какъв начин всичко гори ", написа той.

39-годишният мъж, който съобщи, че е инженер по планиране на мостове, сподели, че се усеща заставен да предприеме дейности поради държавната политика.

" Нашето държавно управление одобри самоубийствени закони, с цел да форсира добива на нефт - убивайки животи и унищожавайки околната среда ", сподели той.

" Не мога да оборвам това безумство в моя офис, проектирайки мостове, по тази причина подхващам директни дейности, окупирайки моста QE2, до момента в който държавното управление не спре всички нови залежи на нефт. "

Друг протестиращ, разпознат като Маркъс, 33-годишен преподавател, добави: " Сега единствено директните дейности ще оказват помощ да се доближи до обществената повратна точка, от която толкоз незабавно се нуждаем. "

Полицията заяви, че мостът, който се употребява за придвижване в южна посока, е бил затворен преди разсъмване. Движението е било пренасочено през тунел под реката, който нормално се употребява единствено за придвижване в северна посока.

" Разрешаването на този случай може да отнеме известно време заради сложността на безвредното събаряне на хора от височина ", добави представител на полицията в Есекс.

Мостът, който се намира на 30 км източно от центъра на Лондон, се свързва непосредствено в двата си края с трасето M25 London Orbital.

В събота двама протестиращи се явиха в съда ден откакто хвърлиха доматена чорба върху картина на Ван Гог в лондонската Национална изложба.

Според галерията на площад " Трафалгар " самата картина е била предпазена с заслон, само че са нанесени вреди на рамката.

Също в събота близо 30 стачкуващи от групата се залепиха за асфалта, когато блокираха основен път в източен Лондон.

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство заплаши с полицейско потушаване на митингите с " директно деяние ", в това число и тези на Just Stop Oil.

Just Stop Oil твърди, че изменението на климата съставлява екзистенциална рецесия за човечеството и директната тактичност е оправдана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР