Двама прокурори са получили заплахи за живота си, каза временният

...
Двама прокурори са получили заплахи за живота си, каза временният
Коментари Харесай

Двама прокурори са получили заплахи за живота си, твърди Борислав Сарафов

Двама прокурори са получили закани за живота си, сподели краткотрайният основен прокурор Борислав Сарафов на съвещание на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) във вторник.

На съвещанието Сарафов и журналистът от фондация " Антикорупционен фонд " Николай Стайков са изслушвани по отношение на информация за частен клуб на Мартин Божанов – Нотариуса , посещаван от магистрати. Според Сарафов заканите са " свързани по някакъв метод с това следствие [за Нотаруса] - директно или индиректно ".

Сарафов сподели, че двамата прокурори са от софийската градска прокуратура и са го уведомили за заканите в неделя. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият е разкрил кръст от клончета пред входната врата на жилището си.

Според Сарафов това е съответен проект и предизвестие да внимават в работата си, да не бъдат дейни в активността си. " Тези случаи не можем да извадим от подтекста на обстановката сега ", сподели той.

В отговор на въпрос на председателката на Върховния касационен съд Галина Захарова Сарафов сподели, че " не разполага с достоверна и тествана информация " за контакти на съдии с престъпно проявени хора и хора с тежки зависимости.

Правосъдният министър Атанас Славов сподели, че ще бъде обезпечена защита на заплашваните магистрати.

Името на Мартин Божанов – Нотариуса стана известно от на " Антикорупционния фонд " от 2021 година за корупционна скица за въздействие в закрития към този момент Специализиран съд.

Прокуратурата е и за частния клуб, и за схемите на Нотариуса от дълго време, само че стартира да прави нещо чак след убийството му.

Сарафовот Софийската районна прокуратура всички преписки за Божанов. Той го със своя предходник Иван Гешев и някогашния следовател Петьо Петров-Еврото , който е в неопределеност, а министърът на правораздаването Атанас Славов, че връзката сред тримата е " очевидна ".

В същото време съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов пред Нова телевизия, че е получил имена на прокурори и съдии, които са имали карти за достъп в затворения клуб на Нотариуса.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР