Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно

...
Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно
Коментари Харесай

Гешев прати двама прокурори в ОАЕ заради Васил Божков

Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно посещаване в Обединените арабски емирства, оповестиха от прокуратурата. Те са имали среща в бюрото на основния прокурор на ОАЕ, а съществена тематика на диалозите и била опцията за сключване на меморандум за съдействие сред прокуратурите на двете страни. Основният въпрос за нашата прокуратура сега е екстрадицията на предприемача Васил Божков, за който е доказано, че е на територията на ОАЕ.
Противоречиви обаче са информациите дали той е задържан, или се движи свободно из Абу Даби. На този въпрос не можа да даде отговор и основният прокурор Иван Гешев. Все още не е почнала самата процедура по искане на екстрадицията на хазартния необут. Знае се сигурно, че на Божков му е неразрешено да напуща ОАЕ и му е отнен задграничния паспорт.
Днес съдът реши, че в случай че предприемачът бъде екстрадиран в България, мигновено ще бъде арестуван за 72 часа.
В момента на Божов са повдигнати общо 11 обвинявания, а настрана тече и следствие за изнасилвания, убийства и насила, по които още се събират доказателства. Божков ще дава отговор за това, че е управлявал проведена незаконна група за насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице и други закононарушения.
Главният прокурор разяснява през днешния ден, че в този момент " топката е в друга страна ". Говорено е с тамошната прокуратура на високо равнище, съобщи Гешен, визирайки срещите на двамата български прокурори в ОАЕ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР