Двама полицаи загинаха рано сутринта вчера в Бургас при опит

...
Двама полицаи загинаха рано сутринта вчера в Бургас при опит
Коментари Харесай

Каналджии убиха двама полицаи

Двама служители на реда починаха рано сутринта през вчерашния ден в Бургас при опит да осуетят незаконен трафик на мигранти. Шофьор на рейс не се е подчинил на подаден сигнал със стоп палка от чиновници на реда и от Малко Търново до Бургас се вършат няколко опита да бъде спрян. 
Автобусът с мигранти е пропътувал към 25 км от първия пост, на който е отказал да спре за инспекция, и след него е тръгнал патрул на “Гранична полиция ”. Автобусът е минал и през втори пост, без да спре. В Бургас двама полицейски чиновници са създали опит да спрат рейса след кръговото кръстовище “Трапезица ”. При опит на полицейската кола да препречи пътя на водача на автобуса, той е връхлетял върху патрулката, близката спирка и няколко будки. От удара в смачканата полицейска кола са починали 31-годишният Йордан Илиев, старши служител на реда в бранш “Охранителна полиция ”, и сътрудника му Атанас Градев на 43 година, пълководец на поделение в бранш “Охранителна полиция ”. 
След случая водачът е липсващ, а рейсът се е оказал цялостен с незаконни мигранти, някои от които са били в багажника на рейса. Сериозно потърпевши измежду тях обаче няма. 
Използваният рейс въобще не е трябвало да бъде в придвижване, тъй като е бракуван. Превозното средство е благосъстоятелност на хасковска компания и е купено от Кърджали.
Задържан е притежателят на рейса, който го е предал на две лица, които се оказва, че са от бежанския център в Харманли и са с филантропичен статут. Те са сирийци и също са задържани, защото имат отношение за цялото напредване на незаконните мигранти. По-късно излезе информация за петима арестувани - трима сирийци и двама българи. Според информация на Българска телеграфна агенция измежду арестуваните е и водачът, който е ткрит в региона на Първомай.
“Знаем къде са натоварени мигрантите. Има и изясненост от кое място са влезнали. За страдание този регион не е задоволително гарантиран с техника ”, съобщи служебният министър Иван Демерджиев, който дойде в Бургас. Той се закани страната да предприеме невиждани до момента ограничения за битка с незаконния трафик на мигранти през страната, който съгласно управляващите се е нараснал неведнъж през последните месеци. Той призна, че част от камерите по оградата не работят. Самото оборудване тук-там е нарязано или подкопано. На други е деформирано от стълбите и клоните, които се употребяват за прескачането му. От Министерството на защитата оповестиха, че в помощ на Министерство на вътрешните работи по защита на границата ще бъдат изпратени 300 военни с техника и дронове.
Вътрешният министър разпореди органите на полицията точно да ревизират както бежанските центрове за лица, които разрешават каналджийството, по този начин и обитаемоте места, където има данни, че обитават такива лица. 
Заради получената информация, че полицейски чиновници са забъркани в схеми на каналджийство, вътрешният министър е упълномощил на всички служби в Министерство на вътрешните работи, които имат отношение към въпроса, да работят интензивно. “Ако тази информация се удостовери, в случай че бъдат издирени и изправени пред закона тези чиновници, ще бъдем безусловно безкомпромисни. Не мога да си обясня по какъв начин при такова засищане със състав по границата се позволяват такива огромни групи мигранти да доближават до вътрешността на страната ”, добави Демерджиев. Той изиска оставката на зам.-директора на “Гранична полиция ” Деян Моллов, който бе началник на службата допреди дни, само че бе намален, с цел да дава отговор директно за битката с незаконните бежанци.
Създадени са два екипа за деяние - единият от проверяващи органи и следователи, другият - от наблюдаващи прокурори, които работят по случая в Бургас. Ангажиран е целият запас на Окръжната прокуратура в морския град. За огледа на мястото на случая е притеглен един от авторитетните автотехнически специалисти у нас - проф. Станимир Карапетков.
“Механизмът на действието, мястото, където то е осъществено, и цялата съвкупна преценка на фактическата конюнктура ни дава съображение абсолютно да приемем, че се касае за умишлена незаконна предприемчивост, а не за непредпазлива. Става въпрос за съзнателно породена гибел на двамата полицейски чиновници, ” безапелационен беше окръжният прокурор Георги Чинев. 
В петък в Бургас е разгласен ден на печал.  style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР