Двама полицаи пострадаха при преследване на дрогиран шофьор в Бургас.

...
Двама полицаи пострадаха при преследване на дрогиран шофьор в Бургас.
Коментари Харесай

Двама полицаи пострадаха при гонка с дрогиран шофьор

Двама служители на реда пострадаха при гонене на дрогиран водач в Бургас. Снощи към 19.00 ч. в региона на контролно-пропусквателен пункт – «Пода» до кв. «Крайморие» чиновници от «Гранична полиция» подали сигнал за прекъсване на л.а. «Мерцедес», със софийска регистрация, чийто лидер не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта си траял в посока Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

„ В опита за задържане на автомобила и участника в него са взели участие пет автомобила, които са го преследвали от контролно-пропусквателен пункт „ Пода ”, където не е спрял на патрул на „ Гранична полиция ” до неговото задържане на входа на град Средец на кръговото кръстовище. Тук в кв. Върли бряг екип на „ Жандармерия ” му дава още веднъж сигнал за прекъсване, само че той не се подчинява. Нашите чиновници са произвели изстрели със стоп патрони във въздуха, само че водачът изобщо не е понижил скоростта. Минавайки блъска единият автомобил, който отскача и удря единият служител на реда, вторият е потърпевш евентуално от рикошет на стоп патрона ”, заяви ст.-комисар Калоян Калоянов- шеф на ОДМВР Бургас.

Единият от полицаиите е с фрактура на лявата ръка, без заплаха за живота. Вторият полицейски служителе настанен за наблюдаване в хирургично поделение на УМБАЛ-Бургас.

Задържани са водачът - 29 годишен престъпно проявен и осъждан мъж от ямболското село Джинот, и неговия 41-годишен сателит от Зимница. Водачът е тестван за алкохол / дрегерът е отчел негативна проба/ и за опиати / тестът за приложимост на амфетамин и метаамфетамин е била положителна/. Тестван е и мъжа от Зимница, като алкохолната проба е била негативна, а за опиати – позитивна на метаамфетамин./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР