Двама пловдивски лихвари ще чакат старта на делото срещу тях

...
Двама пловдивски лихвари ще чакат старта на делото срещу тях
Коментари Харесай

Решетки за лихвари, взели два апартамента срещу 15 бона заем

Двама пловдивски лихвари ще чакат старта на делото против тях в следствения арест. Това реши през вчерашния ден пловдивският апелативен съд, който прегледа и удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “.

Срещу тях са повдигнати обвинявания, че са отпускали заеми и правили банкова активност без позволение, давайки заеми на жители с неприятни кредитни досиета. В резултат на това придобили апартамент в Асеновград и два поземлени парцела на обща стойност 72 000 лв., против което са дали заем от 60 000 лв. с 2400 лв. месечна рента.

Единият придобил и апартамент в Пловдив с пазарна оценка 72 000 лв. против провиснал заем от 15 000 лв. с месечна рента от 600 лв.. Двамата обвинени са отпускали неведнъж заеми и на други лица против запис на заповед и месечна рента, варираща от 500 до 1200 лв..

Магистратите взеха решение, че са налице задоволително доказателства, че двамата арестувани са направили закононарушението, за което се планува от 5 до 10 години затвор, санкция от 5000 до 10 000 лв. и конфискация на част или на цялото имущество.

Съдиите решиха, че има заплаха двамата да извършат закононарушение, в случай че бъдат пуснати. Единият от обвинените е направил опит да повлияе върху една от свидетелките, с цел да прикрие присъединяване си в осъщественото закононарушение. Не е обяснен и произходът на средствата, които са раздавани на клиентите като заеми.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР