Двама от заподозрените за шпионаж в полза на Москва българи

...
Двама от заподозрените за шпионаж в полза на Москва българи
Коментари Харесай

Мария Спирова: Уличените в шпионаж Иванова и Джамбазов са били в изборни комисии - кой ги е номинирал?

Двама от обвинените за шпионаж в интерес на Москва българи във Англия са взели участие в изборни комисии и е потребно да се знае дали са номинирани от политическа партия.Такава позиция изрази пред БНР журналистката Мария Спирова, която живее в Лондон.

" Двама от тримата обвинени за шпионаж в интерес на Русия българи във Англия - Катрин Иванова и Бисер Джамбазов, са въвлечени в изборни секцииот изборите за президент и референдума през 2016 година. От тогава са компактно на своя пост. До 2021 година. Винаги са били членове на изборни комисии, ръководители не малко пъти, което значи, чешансът да са обвързани с политически партии не е дребен. " - разяснява тя, катодопълни, че третият обвинен -Орлин Русев, е бил в съветническа роля в Министерството на енергетиката в кабинета " Станишев ".

" Тезихора са имали пряк достъп до персоналните данни на жителите, дали своят вот в секциите. Това е добре да се изследва. Доколкото излиза наяве, прокуратурата работи по случая.Ще бъде потребно, в случай че разберем дали има данни Иванова и Джамбазовда са номинирани от партия. Намираме се в сива зона, в която всички хипотези са вероятни и са вероятни най-много спекулации. " - уточни Спирова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР