Двама от задържаните при полицейската акция в събота срещу неделя

...
Двама от задържаните при полицейската акция в събота срещу неделя
Коментари Харесай

Двама от задържаната през уикенда банда – вече с обвинение за подбудителство и убийство

Двама от арестуваните при полицейската акция в събота против неделя на автомагистрала „ Тракия “ до София са упрекнати в подбуждане и осъществяване за ликвидиране, а всички арестувани – и за присъединяване в проведена незаконна група и контрабанда.

Това заяви в предаването „ Тази заран “ по bTV Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор Сотир Цацаров.

Групата се е занимавала с трафик на опиати, на цигари и прочие и е направила ликвидиране, откъдето стартира разплитането на случая.

„ Голямата група, която към този момент се съди от Специализирания углавен съд за контрабандата на към 15 тона хашиш, е част от новоустаноевната група . Според разбора на доказателствата към оня миг, когато е разкрита първата група за контрабанда на хашиша, арестуваните през уикенда лица са били част от нея, само че не е имало доказателства против тях. Затова са останали отвън полезрението на наказателното произвеждане и са траяли да правят закононарушения. Те са приобщили нови лица и са осъществили убийството на собствен съизвършител (таксиметровия водач Борислав Петров), с цел да понижат доказателствата, които прокуратурата е показала на съда за осъждането на всички 10 обвинени и към този момент подсъдими лица “, сподели Арнаудова.

Борислав петров е направил цялостни признания по време на досъдебното произвеждане, разкривайки личната си незаконна активност и тази на останалите членове на групата, и е имал желание да направи същите самопризнания пред Специализирания углавен съд. Затова е бил погубен, сподели Арнаудова.

Всички петима арестувани лица са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група и контрабанда , а двама – и за подбуждане и осъществяване на ликвидиране .

Всички те са известни и на полицията, и прокуратурата и имат престъпни регистрации, главно за закононарушения срещу собствеността, за хулигански дейности, причиняване на телесни повреди. Четирима към този момент са осъждани, като са им били наложени санкции, които са били изтърпени, пробации или условни присъди, изпитателния период за които е изминал.

На всички арестувани са наложени най-тежките ограничения за неотклонение – „ задържане под стража “. Надяваме се този арест да продължи оптимално дълго време. Прокурорите ще се постараят оптимално бързо да внесат делата в съда и да предадат лицата на съд. Ще настояваме те да получат най-тежки санкции, сподели още Арнаудова. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР