Двама от новите заразени с коронавирус във Варна са лица,

...
Двама от новите заразени с коронавирус във Варна са лица,
Коментари Харесай

Стана ясно кои са новите заразени с коронавирус във Варна

 Двама от новите инфектирани с ковид във Варна са лица, контактни на умрелия свещеник. Другите двама варненци, за които бе обявено тази заран са хора, които са се завърнали от София. Там са контактували с позитивни за ковид столичани, научи Varna24.bg от свои източници. 

Информацията бе доказана публично и от РЗИ-Варна. Ето какво разгласиха одеве от  локалната здравна ревизия:

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

На 20-ти са регистрирани 4 нови случая в област Варна, с позитивна проба за COVID-19. Двама от тях са контактни на умрелия пациент и двама – на болни лица от София.

Общо за област Варна, случаите с доказани позитивни проби на лица за COVID-19 доближиха 35 случая. От тях дейни са 8 случая – 5-ма от пациентите са приети в болница в лечебни заведения, 3-ма са на лекуване в дома.

Четиримата са добре, нямат тежка симптоматика, болестта протича леко, начи още медията ни. 

Касае се за две дами на 61 години и 72 години и двама млади мъже. 

Контактните лица на пастора са млад мъж и по-възрастната жена, останалите двама са контактните на лицата от София.  

По непотвърдена публично информация 55-годишният свещеник от Варна е умрял от двустранна пневмония, откакто се е влошил скоротечно, съвсем седмица, прекарана вкъщи без да потърси лекарска помощ.

Има догатки, че той е имал литургия и във Варна, а полицията проверява дали фактически инфектираният свещеник е контактувал с локални поданици по време на религиозна колекция в морската столица.   

По време на брифинг предходната седмица стана ясно, че доста хора се опасяват да дадат правилна информация от боязън, че ще бъдат сложени под карантина. 

Предвид възходящият брой на болните във Варна и страната, специалистите молят за по-висока персонална отговорност, съблюдаване на отдалеченост, носене на маски в затворени пространства при скупчване на повече хора и висока персонална хигиена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР