Двама от най-известните и влиятелни изпълнители в дъб и реге

...
Двама от най-известните и влиятелни изпълнители в дъб и реге
Коментари Харесай

Lee "Scratch" Perry и Mad Professor идват за първия си концерт в София

Двама от най-известните и авторитетни реализатори в дъб и реге музиката - Лий " Скрач " Пери (Lee " Scratch " Perry) и Нийл Фрейзър, прочут като Mad Professor, ще създадат първото си взаимно присъединяване в София на 2 юни в " Маймунарника ". Тандемът идва със своята саунд система, оповестиха уредниците от Reel Feel.

 Lee
© Reel Feel

Lee " Scratch " Perry

83-годишният ямайски продуцент Lee " Scratch " Perry е съществена движеща фигура и същински пионер в развиването на дъб и реге музиката още от 70-те години насам. През годините работи с редица известни музиканти като Боб Марли и The Warriors, Junior Marvin, The Longos, Max Romeo, " Бийсти бойс ", Ейдриън Шерууд, Ари Ъп и The Clash. Започва да се занимава с музика в родния си Кингстън, където стартира работа в Studio One, където става прочут с влечението си към необикновените звукови резултати и опитите в региона на звукозаписа.

 Mad Professor
© Ivy Obvious, Reel Feel

Mad Professor

Нийл Фрейзър получава псевдонима си Mad Professor ( " Лудия професор " ) още като дете поради нестихващия му интерес към опити с електрониката. Когато е на 10 години, самичък си прави радио- и телефонна система. След това животът го води към музиката и по този начин се трансформира в знаменит дъб продуцент и звуков инженер, отличаващ се с истинските си продукции и ремикси.

Работил с едни от водещите имена в жанра, измежду които с изключение на Lee " Scratch " Perry са още Роби, Джони Кларк, Пат О`Бентън, Джа Шака и Хорас Анди. Извън обичайното реге и дъб е имал взаимни планове и с Jamiroquai, Sade, Massive Attack и The Orb. Един от най-известните му планове е ремиксираната версия на втория албум на Massive Attack от 1995 година, озаглавена No Protection.



Билетите за събитието са на цена 35 лева и от през днешния ден, 3 април, към този момент се оферират в мрежата на " Ивентим ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР