Двама от четиримата заподозрени членове на джихадистката група, отговорна за

...
Двама от четиримата заподозрени членове на джихадистката група, отговорна за
Коментари Харесай

Двама от четиримата заподозрени за атентатите в Каталуния остават в ареста

Двама от четиримата обвинени членове на джихадистката група, виновна за атентатите в Каталуния - 21-годишният испанец Мохамед Хули Шемлал и 27-годишният мароканец Дрис Укабир, остават в ареста, реши довечера арбитър от испанския Национален съд, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Двамата са упрекнати в терористични убийства и принадлежност към терористична организация.

Третият - мароканецът Мохамед Аяла, също е упрекнат в принадлежност към терористична организация, в терористични убийства и владеене на експлозиви, само че е пуснат на независимост под контрола на правоохранителните органи. Той е задържан, тъй като е притежател на автомобила Ауди А3, употребен за офанзивата в Камбрилс от брат му и четирима други мъже. Срещу него обаче към този момент няма други улики, въз основа на които да остане в ареста.

За мярката за неотклонение на четвъртия - мароканеца Салх ел Кариб, ще бъде взето решение до три дни. Той е имал интернет кафе в Рипол, където са живеели множеството членове на терористичната клетка.

Асошиейтед прес цитира правосъдни документи, които демонстрират, че членовете на екстремистката клетка са купили ножове и секира преди нападенията в Каталуния предходната седмица. Атентаторите имали няколко различни проекти за нападенията, откакто къщата, където подготвяли експлозиви, се взривила в сряда вечерта. В правосъдната заповед, издадена от Националния съд късно нощес се споделя: "Експлозията е провалила първичния проект на терористите и е ускорила последвалите събития ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР