Двама от боксьорите, които са сред пострадалите от , поискаха

...
Двама от боксьорите, които са сред пострадалите от , поискаха
Коментари Харесай

Ощетени боксьори поискаха медали след скандала с уредените олимпийски мачове

Двама от боксьорите, които са измежду потърпевшите от, желаеха интернационалната федерация (AIBA) да им даде медалите, отнети от реферите.

Майкъл Конлан, който отпадна на четвъртфинал в категория 56 кг след загуба от Владимир Никитин (Русия), прикани реферите и всички отговорни механически лица да бъдат съдени за спортна машинация. Джо Джойс (Великобритания), който загуби финала в кат. +91 кг от Тони Йока (Франция), си изиска златния орден.

Манипулирането на мачовете и корупцията в олимпийския бокс беше разкрита от отчет на Ричард Макларън, който направи следствие след искане на настоящия президент на AIBA Умар Кремльов. Разследването сподели, че е имало система за операция на мачове посредством съдиите. Макларън показва като " основни фигури " в нея някогашния президент на AIBA Чън-Куо Ву и изпълнителният шеф Карим Бузиди. Сред упрекнатите от Макларън е и.

В отчета се показва, че съдии, които са били с категория " пет звезди ", са употребявали сигнали и са инструктирали сътрудници по какъв начин би трябвало да приключват мачове. Длъжностни лица и рефери, които не са били съгласни, са изгонени от спорта още по време на квалификациите.

Конлан сподели междинен пръст на съдиите след загубата си на олимпиадата.

" Мислех си, че всичко това ще бъде покрито, само че въпреки всичко, пет години по-късно, истината излиза, което е ужасно. Радвам се, това демонстрира, че дейностите ми тогава са били обективни. Моята цел беше да стана олимпийски първенец, а това в никакъв случай няма да се случи. Но мога да съм повторен олимпийски медалист, желая си медала ", сподели пред " Ройтерс " ирландецът, който е бронзов медалист от игрите в Лондон.

По-късно той съобщи, че би трябвало да има по-сериозни санкции, освен от спортните институции.

" Аз бях настоящият международен първенец, подложен под №1, любимец за златото и фантазията ми беше отнета. Трябваше да съм го не запомнил, само че този отчет ми даде вяра за правдивост. За да има правдивост, няма да е задоволително да изритат забърканите в корупция от спорта. Това е закононарушение, това е спортна машинация. Трябва да бъдат упрекнати в закононарушение ", сподели Конлан пред " Гардиън ".

Той съобщи, че AIBA би трябвало да анулира и санкцията от 10 хиляди швейцарски франка, която му беше наложена в Рио.

" Казах, че са корумпирани и ме глобиха. Така и не платих санкцията, само че в случай че желая да съм в аматьорския бокс като треньор, ще би трябвало да я платя, с цел да се върна. Как може да ме глобят, че съм споделил истината, а виновните за корупция може да не бъдат осъдени? Искам си медала и го заслужавам. Ограбиха ме, лишиха ми опция за злато, няма по какъв начин да получа злато, тъй като не съм бил на полуфинала и финала. Но ще е вярно AIBA да анулира всички съмнителни резултати в отчета. "

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР