Двама от адвокатите на Йоан Матев - Иван Томов и

...
Двама от адвокатите на Йоан Матев - Иван Томов и
Коментари Харесай

Двама адвокати се отказаха от защитата на Йоан Матев

Двама от юристите на Йоан Матев - Иван Томов и Виктор Попов - се отхвърлиха да пазят обвинявания за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 година Йоан Матев.

По този метод единственият юрист на Матев остава Стоянка Маркова.

Днешното правосъдно съвещание против Йоан Матев продължи с разпит на очевидци.

Съдът разпореди и да се намери очевидец по делото за убийството в Борисовата градина - Мариан Тодоров.

Разпореждането на съда е за общодържавно търсене без задържане.Свидетелят не може да бъде открит на сегашния му адрес, с цел да бъде свикан.

От девет призовани очевидци по време на правосъдното съвещание, седем не се явиха. В залата не се явиха и гражданските ищци по делото - Албена и Валентин Игнатови, родители на убития през юни 2015 година Георги Игнатов.

По време на свидетелските показания в правосъдната зала съучениците описаха Матев като интелигентен, добър и спокоен човек, с който са се познавали от учебното заведение и са излизали в обща компания.

Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 20 март, когато би трябвало да се явяват очевидците, които не бяха в зала през днешния ден.

Припомняме, Марсел Матев, братът на подсъдимия Йоан, се възползва от правото си да не свидетелства по делото, макар че съгласно информация на проверяващите точно Марсел е завел полицията до доказателства по производството.

Йоан Матев е упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година Убийството на Георги беше осъществено измежду бял ден в парка, тъкмо против бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с другари малко по-късно, а откакто е бил намушкан, е съумял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Полицията популяризира видео от прилежаща камера и неведнъж призоваваше жителите за подпомагане.

Йоан Матев беше арестуван година и половина след самото закононарушение със съществено изменен външен тип и оттогава се намира в ареста.

След края на правосъдното съвещание прокурорът съобщи пред публицисти, че идващите правосъдни съвещания също ще продължат с разпит на очевидци.

От държавното обвиняване не споделиха какъв брой още очевидци има и бяха сбити, че "не могат да приказват наизуст, защото би трябвало да погледнат в листата по делото ".

Съдът наложи и санкция от 100 лв. на трима от неявилите се очевидци.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР