Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното

...
Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното
Коментари Харесай

Радев: Не може зам.-председател на партия да е външен министър в служебен кабинет

" Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебното държавното управление. Това е следващото доказателство за неуспеха на конституционната промяна. В устрема си да наложат цялостен монопол във властта, партиите, които гласоподаваха измененията в Конституцията, обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Вече виждате по какъв начин от партийни събрания се дават разпоредби, по какъв начин се заплашва министър-председателят ", съобщи Радев. 

Той изрази вяра Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и въобще върху цялостното доверие върху изборния развой, " когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф ". Президентът подсети, че когато той е отговарял за служебните държавни управления, партиите:не можеха и за си помислят за сходно вмешателство ".

" За външния министър стана ясно от кое място идва заръката , само че кой поръча промяната и на земеделския , който господин Главчев персонално показа за оставане в служебния кабинет с претекст за приемстсвеност и като човек с потвърден мениджърски опит? ", попита Радев.

" Според вас не е ли необичайно министър-председател да си сменя мнението през ден и обикновено ли е въобще през ден да сменяме министър? Така объркваме и обществото и бизнеса и партньортие. Аз към този момент заявих, че няма да се греша в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, само че и ще упорствам и той да си съблюдава обещанието , което даде пред мен и пред обществото, че ще предложи кабинет, равноотдалечен от всички партии " , безапелационен е президентът.  

За това в петък кани Главчев да обсъдят предложенията му, които " не може да включват заместник-председатели на политически партии. Искам да чуя действителните претекстове, които накараха господин Главчев по този начин стремително, без да е работил с тези хора, без да ги познава, внезапно да си сменя мнението ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР