Двама мъртви членове на Камарата на представителите бяха преизбрани в

...
Двама мъртви членове на Камарата на представителите бяха преизбрани в
Коментари Харесай

Починали демократи бяха избрани за Камарата на представителите в САЩ

Двама мъртви членове на Камарата на представителите бяха избрани отново в Съединени американски щати, оповестиха Ей Би Си и " Фокс нюз ". Това са демократите Антъни Делука, умрял на 9 октомври, и Барбара Купър, умряла на 25 октомври.

Демократът Антъни Делука, член на Камарата на представителите на Съединени американски щати от Пенсилвания е бил избран отново за втори мандат, само че е умрял на 9 октомври.

Според " Фокс нюз " мъжът е бил на 85 години и е умрял след къса битка с лимфом. Почти 86% от гласоподавателите са дали своят вот за него, като 14 000 гласа са били подадени в изборния ден, а други 7000 - по пощата, заяви Ей Би Си, базирайки се на данни от Държавния департамент на Пенсилвания.

Освен това представителката на демократите от Тенеси Барбара Купър, която е умряла на 25 октомври на 93-годишна възраст, е съумяла да завоюва изборите за долната камара на Конгреса, оповестява локален вестник.

Според предварителните резултати от междинните избори за Конгрес на Съединени американски щати демократите са изгубили контрола над Камарата на представителите, а републиканците са спечелили болшинството места в долната камара. Републиканците водят и в конкуренцията за Сената.

Броенето на гласовете след междинните избори продължава. Републиканците водят и в двете камари на Конгреса, като съгласно Си Ен Ен сега републиканците имат 209 места, а демократите191 места в Камарата на представителите. Според " Фокс нюз " резултатите са надлежно 207 против 184. А Ен Би Си дава планиран резултат, съгласно който републиканците печелят 222 места, а демократите - 213.

Американските медии са единомислещи, че Републиканската партия ще завоюва долната камара на Конгреса през днешния ден, като за тази цел би трябвало да имат най-малко 218 места.

Борбата за Сената продължава, като сега водят републиканците с 49 места, против 48 за демократите.

Републикански губернатори бяха определени в Алабама, Арканзас, Флорида, Джорджия, Айдахо, Айова, Небраска, Ню Хемпшир, Охайо, Оклахома, Южна Каролина и Южна Дакота, Тенеси, Тексас, Върмонт и Уайоминг.

Американската народна власт, която съвсем се провали преди две години, преди малко даде съвършено отражение на една поляризирана нация, която не има вяра на своите водачи и не е подготвена да се сплоти по нов път, разяснява Си Ен Ен.

Междинните избори във вторник дадоха на американците още две години, с цел да решат групово какво в действителност желаят, като евентуално ще доведат до основаването на разграничено държавно управление, което сигурно ще бъде яростно, само че ще попречи на демократите или републиканците да осъществят огромна идеологическа смяна. Те също по този начин разбъркаха терена на ранната президентска конкуренция през 2024 година, като и президентът Джо Байдън, и експрезидентът Доналд Тръмп се насочиха към нови акции, които огромна част от страната наподобява не желае.

Републиканската партия пълзи трудно постепенно към 218-те места, от които се нуждае, с цел да получи председателското място, което е сигнал, че гласоподавателите може би са поставили завършек на прогресивната стратегия на Байдън, която е обвързвана с огромни разноски. Си Ен Ен не предвижда надзор над Камарата на представителите или Сената, като горната камара виси на косъм, защото конкуренциите за две места, държани от демократите, още не са решени, а за третото, в Джорджия, ще има балотаж през декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР