Двама мъже, включително фотожурналист са били простреляни и ранени от

...
Двама мъже, включително фотожурналист са били простреляни и ранени от
Коментари Харесай

Сенатор простреля в лицето фотограф на Асошейтед прес

Двама мъже, в това число фотожурналист са били простреляни и ранени от хаитянски сенатор, който откри огън на обществено място.

Сцени на протести и безпорядък последваха опита на държавното управление да удостовери назначението на новия министър-председател.

Чери Диеу-Налио, фотограф на Асошейтед прес, беше прострелян в лицето, а втория мъж - Леон Лебланк, охранител и водач, също е ранен при случая в столицата на Хаити Порт-о-пренс.

Лекарите са отстранили патроните от лицето на Налио, а контузията не е животозастрашаваща.

Преди да бъде отведен, Лебланк споделил на репортерите, че е видял Жан Мари Ралф Фетие, сенатор от южната част на страната, да държи огнестрелно оръжие и да си проправя път с него през разярената навалица.

Друг сенатор - Патрис Дюмонт, разказал, че Фетие предизвестил множеството, че в случай че не го пропуснат, ще открие огън.



Стрелецът по-късно оправдал дейностите си, без обаче да признава, че е стрелял. Той споделил пред Радио Мега следното: " Бях нападнат от група нападателни хора. Те се пробваха да ме смъкват от колата. Така че трябваше да се защитя. Самозащитата е свещено право. Въоръжени човеци ме нападнаха. Отговорих по отговарящ метод. "

Той обяснил,. че не знаел, че участва и публицист, макар че Налио носел каска и жилетка, на която пишело " Преса ".

Инцидентът се случи след вълната от митинги при втория опит за два дни на държавното управление да утвърди на поста му новият министър председател Фриц-Уилям Мишел.

Президентът на сената Карл Мурат Кантаве е дал нареждания на полицията единствено сенаторите да бъдат допускани в сената с по един водач и двама начислени към него полицейски сътрудници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР