Двама мъже са арестувани в Нигерия за опит за сексуално

...
Двама мъже са арестувани в Нигерия за опит за сексуално
Коментари Харесай

Сексуално изнудване: Арести след самоубийството на австралийски тийнейджър

Двама мъже са задържани в Нигерия за опит за полово изнудване на австралийски възпитаник, който e протегнал ръка на живота си, съобщи Би Би Си.

Той е открит и задържан в Стара Загора

Австралийската полиция разкрива, че младежът е разменял онлайн фотоси, които след това са употребявани за изнудването. След интернационално следствие двамата обвинени мъже са издирени в Нигерия, където ще се изправят пред съда.

Тя е била образувана през януари 2019 година и е събирала задължения на лицензиран кредитодател

Жертвата е от австралийския щат Нов Южен Уелс, само че повече детайлности за възрастта му и обитаемото място, в което е живял, не се оповестяват. Целта е да се защитят околните му.

Полицията в Нов Южен Уелс разказва арестуваните изнудвачи като млади мъже. Те са заплашили младежа, че ще разпратят негови смущаващи фотоси на приятелите и фамилията му, в случай че не им заплати 500 австралийски $ (330 щатски долара).

Снимка: BBC

„ Съобщенията са ужасяващи. Беле са нападателни и са оказвали мощен напън върху момчето да заплати парите. Същата вечер то е протегнало ръка на живота си “, сподели Матю Крафт, пълководец на полицията за битка с киберпрестъпленията. 

Австралийски детективи са работили със своите сътрудници в Южна Африка и Нигерия, с цел да проследят обвинените причинители до безпаричен квартал в Нигерия.

Премахнати са 8372 материала с нелегално наличие, представляващи детска употреба

В телефоните им са открити доказателства, че двамата са се опитвала да изнудват и други хора . Засега те са упрекнати за изнудването на австралийското момче, само че не и за гибелта му.

Полицията в Австралия отбелязва, че половите изнудвания, изключително на младежи, трагично нараства. Има няколко случая в Канада и Съединени американски щати през последните години, които са приключили със самоубийства.

По-често тормозят момчета, а жертвите са девойки

Нигерия прави опити да пресече интернет измамите, само че това е привлекателен метод за печелене на пари за хилядите безработни висшисти в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР