Двама мъже с немско и руско гражданство са арестувани в

...
Двама мъже с немско и руско гражданство са арестувани в
Коментари Харесай

Германия арестува двама руски шпиони – подготвяли атаки срещу военни бази

Двама мъже с немско и съветско поданство са задържани в Германия по съмнение в шпионаж в интерес на Русия. Единият от тях е упрекнат, че се е съгласил да извърши набези против военни уреди на Съединени американски щати, с вярата да саботира помощта за Украйна.

Срещу другият са повдигнати и обособени обвинявания за участие към въоръжено поделение на проруските сепаратистки сили в Донецка област в Източна Украйна сред декември 2014 година и септември 2016 година Двамата са били задържани в сряда в баварския град Байройт. Немски прокурори настояват, че една от задачите на обвинените е била да се подкопае военната поддръжка, която Германия дава на Украйна.
Нашите органи за сигурност предотвратиха вероятни набези с експлозиви, които са имали за цел да обиден и подкопаят нашата военна помощ за Украйна. Това е изключително сериозен случай на шпионаж в интерес на незаконния режим на Путин. Ще продължим да осуетяваме сходни проекти и ще продължим да оказваме на Украйна масирана поддръжка.
Нанси Файзер, министър на вътрешните работи на Германия

Германия се трансформира във втория по величина снабдител на оръжия за Украйна след Съединените Щати, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна преди повече от две години. Съединените Щати имат огромно военно наличие в Германия.

Неотдавна европейски чиновници предизвестиха за свързани с Русия мрежи за интервенция, които се пробват да подкопаят европейската поддръжка за Киев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР