Двама израелски туристи и техният египетски водач бяха застреляни в

...
Двама израелски туристи и техният египетски водач бяха застреляни в
Коментари Харесай

Полицай застреля двама израелски туристи и водача на групата им в Египет

Двама израелски туристи и техният египетски лидер бяха убити в неделя в египетския град Александрия, заяви израелското външно министерство, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Полицай, за който се твърди, че е направил стрелбата в квартал Савари в Александрия, е арестуван, споделиха източници от египетските служби за сигурност, поискали анонимност.

Един египтянин е бил ранен при стрелбата - първото сходно нахлуване против израелци в Египет от десетилетия. Египетското вътрешно министерство не отговори на искане за коментар.

Стрелбата се случи един ден след внезапното нахлуване на палестинската формация " Хамас " против Израел , чийто управляващи се заканиха с " мощно възмездие ". Стотици палестинци и израелци станаха жертви на ескалацията.

Според един от египетските източници служителят на реда сподели, че " е изгубил надзор и е стрелял на направления по групата туристи, откакто е бил предизвикан ".

Египет беше първата арабска нация, която възстановява връзките с Израел, само че до момента в който двете страни си сътрудничат тясно във връзка с сигурността и енергетиката, много египтяни, както и други хора в арабския свят, не престават да симпатизират на палестинската идея.

През юни трима израелски бойци и един египетски офицер от сигурността бяха убити при траял часове случай покрай границата на двете страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР