Двама изчезнали членове на екипажа на транспортен хеликоптер на канадските

...
Двама изчезнали членове на екипажа на транспортен хеликоптер на канадските
Коментари Харесай

Две жертви след катастрофа на военен хеликоптер в Канада

Двама изчезнали членове на екипажа на транспортен хеликоптер на канадските военновъздушни сили, който се разруши в река покрай база западно от столицата Отава, са открити мъртви, оповестиха публични лица, съобщи Агенция Франс Прес.

Тежкотоварният CH-147F Chinook с четирима военнослужещи от 450-та тактическа вертолетна ескадрила се разруши рано сутринта във вторник в река Отава покрай гарнизон Петауа, Онтарио, по време на подготвителен полет.

Двама членове на екипажа са открити и откарани в болница. Те получиха леки пострадвания и бяха освободени, а останалите бяха търсени.

" За страдание, мога да потвърдя, че двамата изчезнали членове на канадските въоръжени сили бяха открити умряли от търсачите през вчерашния ден ", съобщи министърът на защитата Анита Ананд на нова конференция.

Базата в Петауа се намира на 165 км западно от Отава.

Не са показани детайлности за събитията към злополуката, а самоличността на починалите членове на екипажа не беше разкрита .

" Това беше обикновено, постоянно нощно подготвително мероприятие ", съобщи генерал-майор Силвен Менар.

Военните, благодарение на полицейски екипи за гмуркане и пожарникари, претърсиха крайбрежията на река Отава и водите ѝ за оживели след злополуката и приканиха лодкарите да не се доближават до региона, с цел да избегнат " евентуално рискови материали от самолета ", в това число изтекло гориво, а град Петауа краткотрайно спря приема на питейна вода от река Отава като защитна мярка.

Според Кралските канадски военновъздушни сили CH-147F Chinook е многоцелеви хеликоптер, употребен за превозване на съоръжение и личен състав за интервенции в страната и чужбина.

Катастрофиралият хеликоптер е един от 15-те, които Канада закупи през 2013 година от Boeing, с извънредно огромни горивни резервоари, с цел да могат да летят на по-дълги дистанции из обширната канадска територия.

Те са били изпращани за оказване на помощ при наводнения и горски пожари в Канада, както и в Мали в поддръжка на задача на Организация на обединените нации по сигурността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР