Двама Герои на Русия са сред 14-те жертви на избухналия

...
Двама Герои на Русия са сред 14-те жертви на избухналия
Коментари Харесай

Траур в Русия! Герои от флота загинаха в суперподводница

Двама Герои на Русия са измежду 14-те жертви на избухналия по време на батиметрически измервания пожар на притежател на дълбоководната научноизследователска подводница АС-12 („ Лошарик ”). Според един източник става въпрос за подводницата „ Оренбург ”, а съгласно различен - за „ Подмосковие ”. 14-имата подводничари са се задушили от отворния пушек. По последни данни има 4-5 оживели, които са докарани в тежко положение във военната болница в Североморск.

Според данни от следствието единият от мъртвите е капитан I сан и пълководец на потърпевшата подводница Денис Владимирович Долонски, който е получил купата „ Герой на Русия ” преди към 6-7 години за проучване на Арктика и Антарктика. Втората жертва е изпитател на дълбоководно военно съоръжение, капитан първи сан Николай Иванович Филин. Той става „ Герой на Русия ” през 2018 година Двамата капитани са се водели на работа в секретна военната част в Петерхоф. Твърди се, че жертвите на случая са част от елита на съветския боен флот.

Военният министър Сергей Шойгу описа по какъв начин подводничарите до последния си мирис са се опитвали да спасят подводницата. Те първо са евакуирали цивилните учени, по-късно са се затворили в отсека, където бушувал пожарът, и са прекъснали достъпа му до останалите отсеци, като са създали всичко допустимо да потушат пламъците.

Част от информацията за случая, при който починаха моряци подводничари, е държавна загадка и няма да бъде оповестена, съобщи Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин. Върховният главнокомандващ разполага с цялата информация, само че тя не може да стане публично притежание, акцентира Песков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР