Двама души загинаха в сряда при израелски удар по квартал

...
Двама души загинаха в сряда при израелски удар по квартал
Коментари Харесай

Нов израелски удар по Сирия уби двама души

Двама души починаха в сряда при израелски удар по квартал на сирийската столица Дамаск , при които бяха нанесени и материални вреди, заяви сирийската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес.

Израел не е удостоверил информацията за ударите, прецизира АП.

Сирийската телевизия заяви, че няколко ракети са поразили западния квартал " Кфар Сус " , само че не даде детайлности и не сподели кои са починалите. Проправителствената радиостанция " Шам Еф Ем " заяви, че ударът е нанесен по с града наоколо до иранско учебно заведение .

Рами Абдел Рахман, началник на основания във Англия Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида, заяви, че двамата убити са се намирали в апартамент, само че не даде сведения за самоличността им .

При удара са нанесени вреди на четвъртия етаж на 10-етажна постройка, изпочупили са се стъклата на прозорците на околните здания, провали са нанесени и на десетки коли, паркирани в региона. Пострадал е и празен паркиран рейс на близко частно учебно заведение и са били видени хора, които са бързали към учебното заведение, с цел да вземат децата си.

През последните години Израел е нанесъл стотици удари по цели в следените от държавното управление елементи на раздираната от война Сирия. Израел рядко признава дейностите си в Сирия, само че е заявявал, че нанася удари по бази на свързани с Иран бойни групировки, като ливанската " Хизбула ", която е изпратила хиляди бойци в поддръжка на силите на сирийския президент Башар Асад.

Миналия месец израелски удар по западния квартал " Мазех " в сирийската столица унищожи постройка, употребена от иранските Гвардейци на Революцията, при което починаха минимум петима иранци.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР