Двама души са загинали, осем са ранени, а шестима все

...
Двама души са загинали, осем са ранени, а шестима все
Коментари Харесай

Русия атакува с дронов жилищен блок в Одеса, има загинали и ранени

Двама души са починали, осем са ранени, а шестима към момента са в неопределеност, откакто съветски безпилотен аероплан се е разрушил в жилищен блок в южния пристанищен град Одесa, Украйна.

" Русия продължава да води война с цивилното население... Един от вражеските безпилотни летателни апарати се е блъснал в жилищна постройка в Одеса. Разрушени са 18 жилището ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Russia continues to wage war against civilians. It launched a night attack using Shahed drones on Kharkiv, Odesa, and cities in the Sumy region. One of the drones hit a residential building in Odesa, destroying 18 apartments.

Currently, two deaths have been confirmed, with eight…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Според Зеленски дронът е бил " Шахед " (Shahed) - огромен хвъркат дрон камикадзе, доставен от Иран. По време на войната Русия е изстреляла няколко хиляди такива дрона по цели надълбоко в Украйна.

" Украинският въздушна защита би трябвало да бъде укрепена, с цел да можем дейно да пазиме народа си от съветския гнет. Повече системи и ракети за противовъздушна защита са това, което избавя човешки животи ", написа в Х украинският президент.

Областният шеф на Одеса Олех Кипер заяви в 8:30 ч. локално време, че работата по разчистването на отломките продължава.

Руската офанзива се случва часове, откакто в Москва беше заровен съветският опозиционер Алексей Навални.

За гибелта на Навални стана ясно на 16 февруари и от този момент околните му се опитваха първо да получат тялото, а по-късно да провеждат и поклонението, до момента в който погребални организации в Русия всеобщо отказваха да се заемат.

Тялото беше предадено на майка му, откакто в продължение на близо 10 дни съветските управляващи отказваха да ѝ го дадат с претекста, че вършат спомагателни експертизи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР