Двама души са задържани за срок до 24 ч в

...
Двама души са задържани за срок до 24 ч в
Коментари Харесай

Спецакция в Търговище и Сливенско срещу разпространението на наркотици

Двама души са арестувани за период до 24 ч вследствие на извършена на територията на град Търговище профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с владение и разпространяване на наркотични субстанции, осъществена от чиновници на ОДМВР-Търговище и ОДМВР-Сливен. Това оповестиха от ОДМВР-Търговище.

За откритите в хода ѝ закононарушения са формирани две досъдебни производства: едното - за владение на наркотични субстанции за разпространяване, както и бързо полицейско произвеждане за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции.

На 2 май 2019 година при осъществена към 19.15 ч в централната част на града при осъществена полицейска инспекция на лек автомобил „ Алфа Ромео “ с търговищка регистрация – благосъстоятелност и ръководен от 24-годишна жена от с. Веренци, община Омуртаг, дееспособен лидер, е открито, че същата ръководи автомобила след приложимост на наркотичните субстанции амфетамин и метамфетамин, открито по надлежния ред – със профилирано техническо средство. Тя е отказала кръвна проба за химическо проучване.

По време на инспекцията е открито още, че возещ се в автомобила 35-годишен мъж от с. Тича, община Котел, област Сливен, държи у себе си два типа наркотични субстанции - бяло прахообразно вещество с тегло 4 грама, което при осъществен полеви наркотест реагира на метамфетамин, и суха тревиста маса с тегло 3 грама, която при осъществен полеви наркотест реагира на канабис.

При осъществени следващи процесуално-следствени дейности в дома му в с. Тича са открити и конфискувани по надлежния ред следните наркотични субстанции: 10 грама суха тревиста маса, която при осъществения полеви наркотест реагира на канабис, 8 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при осъществения наркотест на метамфетамин, 15 капсули и 5 таблетки, които при осъществен полеви наркотест реагират на наркотичното вещество екстази.

35-годишният мъж от с. Тича и лидерката на лекия автомобил са арестувани на съображение член 72, алинея 1, т. 1 от Закона за Министерство на вътрешните работи. И двамата са известни на полицията, мъжът е осъждан. По случаите са формирани две досъдебни производства по разказа на ОДМВР-Търговище – бързо произвеждане по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс, и досъдебно произвеждане по член 354а, алинея от Наказателния кодекс. Действията по документиране на горепосочените закононарушения не престават и се правят под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР