Двама души са задържани за нападението над журналист във Велико

...
Двама души са задържани за нападението над журналист във Велико
Коментари Харесай

Двама души са задържани за нападението над репортера на Господари на ефира

Двама души са арестувани за нападението над публицист във Велико Търново, повдигнати са им обвинявания . Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, представена от организация " Фокус ", по отношение на нападнатия публицист на предаването " Господари на ефира ", Димитър Върбанов, във Велико Търново.
„ Незабавно след подаването на сигнала за случая, Районната прокуратура във Велико Търново е разпоредила започване на досъдебно произвеждане. Още във вчерашния ден в късните часове са извършени разпити на очевидци, в това число и на потърпевшите. Освидетелствани са с тяхно единодушие “, изясни Арнаудова. По думите ѝ е осъществен оглед на местопроизшествието, конфискувани са камери за видеонаблюдение, както и други материални доказателства.
„ Днес, даже сега, две от лицата, за които имаме доказателства, че са направили незаконно действие, са привлечени като обвинени и са арестувани от Районната прокуратура във Велико Търново за 72 часа. Обвинението към тях е за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди “, сподели още Румяна Арнаудова.
Иначе самият Върбанов е добре – той описа персонално в ефира на Нова телевизия детайлности за случая. Журналистът подсети, че в предходен път, когато е бил атакуван с чук, причинителят е бил санкциониран с 1000 лв..
За случая е схванал и министър председателят Бойко Борисов, който разгласи, че дал " час и половина период " да бъдат задържани побойниците и да бъдат осъдени " с цялата суровост на закона ". " Знаете, аз единствено за кимване и намек, махам депутати от парламентарната група ", уточни по-рано още Борисов.
Припомняме, че повода за нападението над репортера на " Господари на ефира ", за което се разбра през вчерашния ден (26 септември), е негово журналистическо следствие, което води към склад, доставял храни с изминал период на валидност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР