Двама души са задържани по разследване на специализираната прокуратура за

...
Двама души са задържани по разследване на специализираната прокуратура за
Коментари Харесай

Двама бивши кметове на Перник са задържани в акция срещу неизгодна сделка на общината

Двама души са арестувани по следствие на профилираната прокуратура за неизгодна договорка на община Перник. Това са някогашен кмет на Перник и някогашен изпълняващ длъжността кмет. Това заяви ръководителят на профилираното обвиняване Иван Гешев, представен от БНР.

Имената на задържаните не се оповестяват. В интервала, който се проверява, кмет е бил Иван Иванов, а краткотрайно изпълняващ длъжността кмет - Илинка Никифорова.

По-рано пресцентърът на прокуратурата заяви, че води следствие в Перник за длъжностни закононарушения.

От думите на Гешев оказва се още, че досъдебното произвеждане е формирано през декември предходната година по сигнал на Агенцията за финансова ревизия. Първоначално данните за били за подписани неизгодни покупко-продажби от 2012 до края на 2016 година

Гешев посочи, че предпочитано се работи по случай от 2014 година Тогава при настоящ контракт със сметопочистваща компания, базирайки се на злополучие, е предоставено сметопочистване на друга компания. По настоящия контракт са били изплатени 500 000 лв., по паралелния – към четири пъти повече, съобщи още Гешев.

Според проверяващите бедствието е било умишлено основано за източване на общината. А двете компании били под контрола на едно и също лице.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР