Двама души са дали положителни проби за коронавирус, съобщи късно

...
Двама души са дали положителни проби за коронавирус, съобщи късно
Коментари Харесай

Двама души са дали положителни проби за коронавирус

Двама души са дали позитивни проби за ковид, заяви късно вечерта в събота шефът на Военномедицинкс академия ген. Венцислав Мутафчийски. Става дума за 75-годишна жена от Габрово и 27-годишен мъж от Плевен.

Въпреки позитивните резултати здравните управляващи не са безусловно сигурни, че става дума за ковид, защото са тествани три пъти. При два от тестванията са дали позитивен резултат, а при третия – негативен. Освен това и двама не са пътували в рискови региони.

" Те не са пътували на никое място и нямат особени контакти на хора, които идват от инфектирани страни. Не дават отговор прекалено много на критериите. Това, дружно с неуверения резултат - 2 позитивни и 1 негативен отговор, ни кара да не можем да кажем със 100 % сигурност, че става въпрос за несъмнено позитивни. Но предвид на това да вземем оптимално бързо нужните ограничения и да ограничим разпространяването на болестта, беше решено да се вземат ограничения още в този момент. Започна издирването на техните контактни лица, те не са толкоз доста, по към 18-20 души в отделенията, в които лежат, в Габрово и Плевен. Мъжът в Плевен има трима контактни в фамилията, дамата от Габрово има единствено една контактна, която я е гледала. Тя е самотно живееща ", изясни основният здравен държавен контрольор доктор Ангел Кунчев.

Очаква се пробите от новия тест да бъдат оповестени през днешния ден в 10 ч.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР