Двама души - полицай и шофьор, са загинали при експлозията

...
Двама души - полицай и шофьор, са загинали при експлозията
Коментари Харесай

Експлозия в Александрия, има жертви СНИМКИ

Двама души - служител на реда и водач, са починали при детонацията в град Александрия, съобщи Ройтерс, като се базира на организация МЕНА.

По-рано египетското вътрешно министерство заяви, че един служител на реда е умрял, а други четирима са ранени, когато край минираната кола минавал кортежът на шефа на градското ръководство по сигурността. Избраният за цел военачалник Мостафа ан Немр обаче не потърпевш, нито пък заместникът му, пътувал дружно с него, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега никоя формация не е поела отговорността за детонацията. Египетските управляващи развиват от февруари огромна акция против ислямистите, настоящи на размирния Синайски полуостров и в други региони, означи по-рано Асошиейтед прес.

Миналия месец организацията " Ислямска страна " популяризира видеозапис с предизвестие към египетските гласоподаватели да не гласоподават в президентския избор след два дни и апел към ислямистите да атакуват чиновници на реда и държавни ръководители, показва Ройтерс.

Снимки в обществените мрежи, чиято достоверност организацията не е съумяла да ревизира посредством самостоятелен източник, демонстрират опожарената кола на военачалник Ан Немр и пушека, издигащ се от местопроизшествието.

Очевидци обявиха, че мястото е обкръжено от военни и служители на реда. По-късно локални малките екрани демонстрираха по какъв начин Ан Немр, незасегнат, изследва региона. Главният прокурор Набил Садек разпореди " незабавно и разширено следствие ", заяви Франс прес.

Президентът Абдел Фатах ас Сиси, който се чака да бъде избран отново след два дни, съобщи през вчерашния ден пред войскови елементи, сражаващи се с локалните джихадисти, че ислямистите от ИД скоро ще бъдат победени на полуостров Синай.

В понеделник египетският електорат ще избира сред Сиси и един слабоизвестен претендент - Муса Мостафа, който към този момент поддържа настоящия президент в битката му за нов мандат, припомня Ройтерс.

За сигурността по време на изборите, които ще продължат на египетска територия от 26 до 28 март, ще дава отговор армията. Министерството на защитата заяви през днешния ден, че са сложени в подготвеност всички подразделения, избрани за задачата, съобщи ТАСС.

На 18 март завърши гласуването за държавен глава отвън рамките на Египет, проведено в дипломатическите задачи на страната в над 120 страни. По данни на Националната изборна комисия в 27-те египетски провинции ще могат да се явят пред урните 59 048 138 жители с право на глас./
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР