Двама чуждестранни треньори - финландец и италианец, и двама наши

...
Двама чуждестранни треньори - финландец и италианец, и двама наши
Коментари Харесай

Двама чужденци и двама българи са вариантите за волейболен селекционер

Двама задгранични треньори - финландец и италианец, и двама наши експерти, които към този момент са водили националния отбор, са разновидностите за нов селекционер на мъжкия волейболен тим на България. Това оповестиха публично от управлението на федерацията (БФВ) ден преди да бъде изработен финалният избор за правоприемник на подалия оставка след неуспеха на Мондиал `22 Николай Желязков.

" Утре Управителният съвет на БФВ ще гласоподава и ще разгласи кой ще е новият селекционер на мъжкия народен тим на България - разкри вицепрезидентът на централата Давид Давидов пред Sportal.bg. - Водени са диалози с четирима експерти. Уточнени са задачите, изискванията и условията, които всеки един от тях е показал. Мога да потвърдя, че изборът на БФВ ще е всред Пламен Константинов, Мартин Стоев, Туомас Самелвуо и Алберто Джулиани. Следващата година е извънредно значима за България с присъединяване в Лигата на нациите, домашен европейско състезание и олимпийска подготовка за Париж 2024. "

Според предваритените настройки като любимец за поста е апетитен Стоев, който е и единственият от четиримата без професионален ангажимент към днешна дата. 50-годишният ментор, който бе отпред на А отбора в интервала 2005-2008 година, завърши предишния месец 4-годишната си работа в юношеските и младежките обединения на България.

49-годишният Константинов, който пък води националите от 2014 до 2018 година, сега е треньор на съветския " Локомотив " (Новосибирск). Финландецът Самелвуо (46 г.) е отпред на полския ЗАКСА (Кендженжин-Кожле), а италианецът Джулиани (57 г.) е треньор на гръцкия " Олимпиакос ".

Любопитното е, че единствено преди две седмици президентът на БФВ Любомир Ганев заяви, че финалните кандидатури за нов народен селекционер са пет. И добави, че измежду тях има единствено един някогашен ментор на А отбора.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР