Двама бивши официални представители на САЩ ще пристигнат в Тайван

...
Двама бивши официални представители на САЩ ще пристигнат в Тайван
Коментари Харесай

Неофициална делегация от САЩ пристига на следизборно посещение в Тайван

Двама някогашни публични представители на Съединени американски щати ще дойдат в Тайван за диалози след вчерашните избори, както и с цел да бележит " трайния интерес " на американското държавно управление от запазването на мира в Тайванския пролив, заяви фактическото посолство на Съединени американски щати в Тайпе, представено от организациите.

Американският институт в Тайван (АИТ), който се грижи за двустранните връзки при неналичието на публични дипломатически връзки, разгласи, че някогашният консултант по въпросите на националната сигурност Стивън Хадли и някогашният заместител държавен секретар Джеймс Стайнбърг ще посетят острова.

" Както сме правили и преди след президентски избори в Тайван, американското държавно управление изиска от двама свои някогашни публични представители да посетят острова в персонално качество ", уточни АИТ и добави, че те ще бъдат придружавани от ръководителя на института Лора Роузънбъргър, чието седалище обаче не е в Тайван, а в Съединени американски щати.

" Утре те ще се срещнат с редица водещи политически фигури и от името на американския народ ще поздравят Тайван за сполучливо създадените избори, ще изразят поддръжка за благоденствието и растежа (на острова) и ще бележит трайния интерес от запазването на мира и стабилността в Тайванския пролив. "

Добре осведомени източници на Ройтерс обявиха, че визитата е рутинно и няма да излезе отвън нормалните рамки, предава Българска телеграфна агенция.

Преди изборите Китай неведнъж дефинира Лай като рисков сепаратист. През последните четири години Китай осезаемо ускори военно-политическия си напън върху Тайван.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР