Двама български състезатели – Георги Гинов (МХ 65) и Венцислав

...
Двама български състезатели – Георги Гинов (МХ 65) и Венцислав
Коментари Харесай

Европейски титли за България в мотокроса!

Двама български състезатели – Георги Гинов (МХ 65) и Венцислав Тошев (МХ 85), и двамата от „ Мото спорт Варна “ с Husqvarna, завоюваха купите от кръга от Европейския шампионат по мотокрос на мотополигон „ Горна Росица “ край Севлиево. Гинов изпревари в крайното класиране под дъжда румънците Сами Думитру и Марк Сзоке, съобщи Спортал.

При 85-кубиковите Тошев се подреди пред Дани Цанков от „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ с Yamaha и Йоан Киудея от Румъния.

Шестимата окупираха и местата от първо до трето и в Републиканския ни шампионат

В класирането в клас МХ 2 Junior първи е Мариос Канакис от „ АИТ рейсинг тийм “ с КТМ, пред Павел Доневски от „ Троян мотор спорт 01 “ също с КТМ и Цветан Бузин от „ М6 Yamaha рейсинг тийм “ с Yamaha.

В клас МХ 2 над всички беше севлиевецът Хакан Халми от „ НСА Моторспорт “ с КТМ, пред съотборниците от „ АИТ рейсинг тийм “ Николай Малинов също с КТМ и Радослав Зоков с Husqvarna. Поредната си победа в МХ 1 реализира Майкъл Иванов от „ АИТ рейсинг тийм “ с Husqvarna, който записа триумф и в двата манша. Втори и трети са Георги Георгиев от „ НСА моторспорт “ с Kawasaki и Живко Богданов от „ Несебър мото “ с КТМ.

Георги Иванов от „ Въжаров рейсинг тийм “ с Honda завоюва конкуренцията в МХ 250, следван и в двата манша от Джанмарко Сантучи от „ АИТ рейсинг тийм “ с Husqvarna и Свилен Иванов от МСК „ Севлиево “ с Honda. При 450-кубиковите машини в МХ Григор Царев още веднъж реализира двойна победа, а след него приключиха Юлиян Райчев от „ Панчо рейсинг тийм “ с Kawasaki и Николай Колев от „ Киппен МХ рейсинг тийм “ също с Kawasaki.

В клас МХ Senior тимът на „ АИТ рейсинг тийм “ записа тройна победа – на почетната стълбичка се подредиха Атанас Петров, Янко Зоков и Кадир Масар. При състезателите над 55 години успеха е за Емил Балджийски от „ Дизел левент “, който изпревари в крайното класиране Мирослав Христов от „ Троян мотор спорт 01 “ и Живко Бонев от „ Дизел левент “ – и тримата с Yamaha.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР